Viziunea Asociației de tineret “ARENA”

Printre ideile originale care fac parte din viziunea Asociaţiei de Tineret ARENA” se numără şi următoarele:

• folosirea socializării ca mijloc de terapie de grup, cu efecte vizibile asupra timidităţii, lipsei încrederii în sine, lipsei încrederii în ceilalţi, singurătăţii, deficiențelor de comunicare, tendinţelor de comportament antisocial, senzaţiei de stress sau de plictiseală
  • dezvoltarea spiritului competitiv la tineri, prin oferirea unei game largi de concursuri și campionate la diverse sporturi și jocuri, calitate care îi va ajuta pe aceștia și într-o viitoare carieră sau dacă vor să devină antreprenori
  • organizarea de jocuri, concursuri, campionate, pentru toată lumea, nu doar pentru profesionişti, în funcție de nivelul fiecăruia; oferirea oricărui tânăr a șansei de a deveni participant, nu doar simplu spectator, în cadrul unui joc de care este pasionat, precum și posibilitatea de a se antrena pentru a obține rezultate mai bune, contribuind la sporirea încrederii în sine și aprecierea justă a propriei valori
  • dezvoltarea spiritului de echipă, o altă calitate foarte importantă pentru dezvoltarea unei viitoare cariere sau implicarea în antreprenoriat
  • dezvoltarea spiritului de fair-play și a ideii de respect pentru dreptate, o calitate rară mai ales în contextul corupției generalizate din rândul societății și a unei părți din clasa politică actuală