IMG_3518 (Medium)

Activitățile Asociației de tineret “ARENA”

Pentru îndeplinirea obiectivelor sale, asociaţia îşi propune realizarea următoarelor activităţi:

A) organizarea de activităţi sportive şi jocuri pentru tineri şi publicul larg:

• jocuri competitive în aer liber sau în săli special amenajate (Tenis de câmp, Badminton, Tenis de masă, Tenis cu piciorul, Fotbal de sală sau gazon, Volei de plajă, Fotbal mecanic, Airhockey, Darts, Biliard, Snooker, Shufleboard, Şah, Table, Remi, Poker, Bowling, Minigolf, Petanque, Airsoft, Paintball, Tir, Carturi, Echitaţie, ş.a.m.d.)
  • reamintirea jocurilor din copilarie (Miuța, Nemțeasca – Şapteşase sau 21, Hamburg, Meseriile, Perețel, Baschet la un sigur coș, Obligatea, Frunza, Castel, Lișii, Rațele și vânătorii, V-aţi ascunselea sau Pititea, Ţară ţară vrem ostaşi, Şotron, ş.a.m.d.)
  • jocuri de calculator, reţea, consolă sau mobil: RPG – Role Playing Games (Dota, League of legends,Final Fantasy, Fallout, World of Warcraft, Diablo, GTA, Mass Efect, Morrowind, etc.), MMO – Multiplayer Massive Online Games (Goodgame Empire, Travian, The Setllers Online, Metin, etc), jocuri de strategie (Men of War, Starcraft, Simcity, etc.), Shootere (Half Life, Counter Strike, Battlefield,Team Fortress 2, Call of Duty, Doom, Medal of Honor, Return to the castle Wolfenstein, etc.), sport (FIFA, Pro Evolution Soccer, Fotball Manager, UEFA, Virtua Tennis, Virtua Golf, etc.), Curse (Need for Speed, Motocross, etc.), jocuri miniclip, jocuri pe mobil, etc. (Atenţie! Noi promovăm aceste jocuri doar atunci când sunt jucate în grup, în cadrul unei comunităâi în care socializarea se face offline, nu încurajăm jocul acestora în singurătate în faţa monitorului!)

B) organizarea de jocuri de socializare, relaxare, comunicare sau cunoaștere interpersonală pentru tineri şi publicul larg:

• jocuri de socializare (Mafia, Psihologul, Mima, Insula, Dilema/Dezbaterea, Preşedintele, Adevăr sau provocare, Telefonul fără fir, ş.a.m.d.)
  • jocuri de cărţi (Whist, Rentz, Bridge, Macaua, Şeptica, Killer predă-te, Popa prostu, Kems, Război, Tabinet, Trombon, Toci, Canastă, Baccarat, Machu pichu, Crucea, Uno, Solo, Wc ş.a.m.d.)
  • boardgames – jocuri de masă (Monopoly, Risk, Setllers of katan, Citadele, Carcassone, Piticot, Dacii şi romanii, Nu te supăra frate, Quarto, Moara, Dame, Atlantis, Copiii capitanului Grant, Dixit, Domino, Enigma, Europolis, Financial City, Genesis, Global Worming, Go, Gobblet, Habitat, Hex-A-Gon, Saboteur, Şah, Şah chinezesc, Scrabble, Solitaire, Small World, Sparta, Spot, Tac, etc.)
  • jocuri de cultură generală, atenţie, memorie, intuiţie şi inteligenţă (Ţomapan, Trivia, Fazan, Conquistador, Triviador, Memo, Sudoku, Rebus, Labirint, Cubul lui Rubik, etc.)

C) ice-breakere, jocuri de energizare și alte jocuri nonformale cu rolul de a introduce participanții în atmosferă, pentru dezmorțire sau pentru a îmvăţa ceva, aplicate în funcție de nevoie, în cadrul celorlalte jocuri sau în mod independent:

• jocuri introductive (Găseşte-ţi fratele şi sora, Trenul numelor, Lista cu informaţii , Ghemul, Cercurile concentrice, etc.)
  • jocuri de intercunoaştere (Scaunele, Amartizarea capsulei spaţiale, Recuperarea comorilor, Treptele curajului, erc.)
  • jocuri de încălzire (Să pasăm sticlele, Comoara balaurului, Uliul şi porumbeii, etc.)
  • jocuri de liniştire (Îngerul, Cobra, Şarpele boa, etc.)
  • jocuri de destindere (Moartea samuraiului, Nici Unul Dintre Noi Nu Poate Face Singur Câte Putem Face Toţi Împreună, erc.)
  • jocuri de creativitate (Balta de lavă, Piramida, Separarea încătuşaţilor, etc.)
  • jocuri de cooperare (Deşeurile toxice, Frânghia înnodată, Liftul, Teleghidează partenerul, Evadarea, Barca de salvare, Treptele curajului, Covorul fermecat, Omida, etc.)
  • jocuri de comunicare (Culorile preferate, Firul de aţă, Vânătoarea de comori, Jocul cu pantofi, etc.)
  • jocuri de încredere (Salcia în bătaia vântului, Maşina de fabricat salam, Cercul popicelor, Jupuirea şarpelui, Câmpul minat, Plasa de păianjen, Pătura săltăreaţă, etc.)
  • jocuri distractive (Sardelele, Piatra – hârtia – foarfeca, Teatrul ciudat, Cinci schimbări, Desenează pe nevăzute!, Să prindem coada!, etc.)
  • jocuri de încheiere (Reţeaua, Masajul în grup, La revedere, Aprecierea fulgerătoare, etc.)

D) organizarea de antrenamente şi cursuri de iniţiere sau aprofundare pentru diferite sporturi (şah, tenis de câmp, tenis de masă, darts, biliard, snooker, înot, echitaţie, etc) pentru copii, tineri şi publicul larg, în funcţie de interesul manifestat şi talentul dovedit în cadrul concursurilor organizare de asociaţie, prin colaborarea cu antrenori, profesori de sport specializaţi, etc.

E) organizarea de jocuri şi activităţi pentru copii (jocuri specifice pe grupe de vârstă, jocuri educative, activităţi de învăţare prin metode nonformale, susţinerea şi ajutarea copiilor cu rezultate şcolare slabe, precum şi sprijinirea copiilor cu rezultate deosebite, teatru de copii, etc)

F) activităţi de educaţie nonformală

G) activităţi în aer liber

H) activităţi şi dezbateri publice

I) organizarea de manifestatii publice si alte activităti de sensibilizare a opiniei publice, potrivit legii

J) concursuri şi competiţii

K) turnee şi campionate

L) excursii şi drumeţii

M) tabere de socializare, tabere de creaţie, tabere sportive sau tabere nonformale având un anumit specific educaţional (de exemplu, tabără de dezvoltare personală, tabără de relaţionare, tabără de comunicare, etc.)

N) şcoli de vară

O) ateliere de lucru

P) colocvii şi prezentări

R) consiliere pentru tinerii aflaţi în dificultate sau în căutarea unui loc de muncă

S) formare la un nivel avansat (îndeosebi în deomeniile: IT, programare, marketing online, webdesign, etc) pentru tinerii care vor să îşi completeze studiile, în vederea formării profesionale

T) stimularea şi susţinerea de proiecte de antreprenoriat în rândul tinerilor

U) crearea unei comunităţi de reintegrare socială a tinerilor cu probleme

V) construirea, amenajarea sau închirierea unor clădiri şi complexe sportive pentru buna desfăşurare a activităşilor asociaţiei, atât în oraşul în care se află sediul central, cât şi în alte oraşe unde asociaţia intenţionează să formeze filiale

W) realizarea, editarea si difuzarea de jocuri, cărţi, publicaţii periodice, pliante, afişe, broşuri, programe informatice şi alte materiale informative

X) acordarea de premii şi diplome de merit câştigătorilor diferitelor campionate, concursuri, turnee sau competiţii organizate de către asociaţie precum şi persoanelor care activează în cadrul asociaţiei sau în domeniile ce se interferează cu scopul asociaţiei noastre

Y) dezvoltarea unor activităţi economice directe în vederea autofinanţării, în concordanţă cu scopul asociaţiei.