Social-Media-Addiction-Shots

Scopul Asociației de tineret “ARENA”

Asociaţia de Tineret “ARENA” este o organizație de tineret care concepe, organizează, promovează şi desfăşoară activități şi proiecte de educație nonformală, în România şi în străinătate, ce urmăresc stimularea unei comunicări şi socializări eficiente, reale, responsabile între tineri, combaterea sedentarismului şi atragerea tinerilor către activităţi de grup având ca efect atenuarea dependenţei de calculator, internet, reţele de socializare sau jocuri pe calculator.

iStock_000020711341_Small

Misiunea Asociației de tineret “ARENA”

Misiunea Asociaţiei de Tineret “ARENA” este de a atrage cât mai mulţi tineri către o socializare reală şi responsabilă, în contextul actual al înlocuirii acesteia tot mai mult cu socializarea online, oferind o alternativă tinerilor de a se cunoaşte mai bine, de a comunica, de a relaţiona şi de a se implica în diverse activităţi, pregătindu-i astfel pentru a fi mai responsabili şi a participa ulterior mai mult în comunitatea în care aceştia trăiesc.

Viziune

Viziunea Asociației de tineret “ARENA”

Printre ideile originale care fac parte din viziunea Asociaţiei de Tineret ARENA” se numără şi următoarele:

• folosirea socializării ca mijloc de terapie de grup, cu efecte vizibile asupra timidităţii, lipsei încrederii în sine, lipsei încrederii în ceilalţi, singurătăţii, deficiențelor de comunicare, tendinţelor de comportament antisocial, senzaţiei de stress sau de plictiseală
945001_520919207970269_572302911_n1

Obiectivele Asociației de tineret “ARENA”

• încurajarea socializării şi comunicării între tineri
  • învăţarea prin joc şi învăţarea experienţială
  • dezvoltarea abilităţilor de comunicare, relaţionare şi argumentare
  • oferirea unei alternative creative pentru petrecerea timpului liber în faţa calculatorului, în cluburi, discoteci, puburi, restaurante sau în faţa blocului
IMG_3518 (Medium)

Activitățile Asociației de tineret “ARENA”

Pentru îndeplinirea obiectivelor sale, asociaţia îşi propune realizarea următoarelor activităţi:

A) organizarea de activităţi sportive şi jocuri pentru tineri şi publicul larg:

• jocuri competitive în aer liber sau în săli special amenajate (Tenis de câmp, Badminton, Tenis de masă, Tenis cu piciorul, Fotbal de sală sau gazon, Volei de plajă, Fotbal mecanic, Airhockey, Darts, Biliard, Snooker, Shufleboard, Şah, Table, Remi, Poker, Bowling, Minigolf, Petanque, Airsoft, Paintball, Tir, Carturi, Echitaţie, ş.a.m.d.)