donatii“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”, spunea Mahatma Ghandi. Dar pentru a produce o schimbare, este nevoie să te implici și să acționezi. Problema în societatea românească și probabil ai sesizat asta și în comunitatea ta, este că de multe ori nu ești lăsat să te implici sau ești descurajat de către oameni care au interese ascunse. În Asociația de Tineret “ARENA” chiar avem nevoie de implicare și tocmai de aceea o încurajăm!

Iată câteva motive pentru care să te implici:

cv-tips1. CV-ul tău va fi mai valoros. De foarte multe ori, facultățile din țară sau din străinătate solicită activități de voluntariat, acestea fiind o condiție de admitere. Pe de altă parte, există firme care apreciază activitățile de voluntariat, pentru experiența acumulată într-un anumit domeniu. În asociația noastră sunt foarte multe domenii în care te poți implica, alegerea este a ta. Învățarea practică, prin experiențe de viață, de care vei avea parte la noi va veni în sprijinul învățării teoretice acumulate în anii de școală.

locuri-de-munca2. Capeți experiență. Dacă ești încă la liceu sau la facultate și nu știi către ce job te vei îndrepta, la noi poți experimenta între diverse domenii, în funcție de pasiunile tale și de pregătirea pe care ai acumulat-o. La ARENA, oricine își poate dezvolta prin învățarea experiențială abilități cheie precum abilități de comunicare, de relaționare, de argumentare, de lucru în echipă și multe altele. Ia-o ca pe un antrenament pentru viață.

3. timthumbÎți faci prieteni noi. În asociația noastră ai ocazia unică de a cunoaște alți tineri ca tine și a socializa cu ei. Poți găsi tineri cu care împărtășești idei, valori, interese sau pasiuni comune. Împreună vom participa la diverse activități de tineret, proiecte de educație nonformală, parteneriate cu alte ONG-uri din țară și străinătate unde vei intra în contact cu alți tineri ca și tine, iar dintre aceștia cu siguranță îți vei face mulți prieteni noi, colegi sau parteneri pentru viitoarele tale proiecte.

4. incredereSuntem de încredere. Alăturându-te cauzelor noastre, poți fi sigur că banii pe care îi donezi vor merge direct şi în totalitate în sprijinul proiectelor pe care alegi să le susții. Garantăm că vor fi folosiţi eficient şi în mod transparent, iar acest lucru se va reflecta în rapoartele anuale pe care le vom publica pe site. În plus, poți deveni chiar tu unul dintre membrii asociației și participa cu idei și inițiative în cadrul proiectelor noastre.

5. cauza nobila Avem o cauză nobilă, de actualitate. Dependența de internet, rețelele de socializare, jocuri pe calculator sau de tehnologie, în general, este o problemă actuală, reală, care afectează foarte mulți tineri. Cu siguranță cunoști și tu în comunitatea ta tineri care nu socializează, care pierd prea mult timp pe calculator sau se plictisesc. Acești tineri au nevoie de o oportunitate, iar ARENA este locul ideal unde pot socializa, cunoaște oameni noi și își pot schimba perspectiva asupra vieții.

6.  cariera-de-succesLa noi, poți dezvolta o carierăImplicarea în asociația noastră nu înseamnă doar voluntariat. La noi poți dezvolta și o carieră, pentru că te vei putea implica, în funcție de competență, în echipa de implementare pentru proiectele finanțate, guvernamentale sau europene, sau ca responsabil într-un anumit domeniu de activitate. În curând, vom reveni cu o ofertă concretă în întâmpinarea voluntarilor sau membrilor care vor să se implice mai mult. Asociația noatră promovează meritocrația, astfel încât vom încuraja tinerii în funcție de implicare și de rezultatele obținute în proiectele la care aceștia au participat.